søndag den 8. november 2009

Nekrolog: Keith Floyd

Keith Floyd: Shambolic Føreren af tv-køkken

Med et piskeris i den ene hånd, et glas vin i den anden og iført hans varemærke bow-tie Keith Floyd transformeret over for tv-madlavning.

Hvorvidt rasle en krydret reje tallerken på en strand i Thailand, 40 fed hvidløg kylling i Provence eller jambalaya i Louisiana, Floyd's idiosynkratiske, ofte shambolic, stil præsentation elsket ham til millioner af seere verden over.

Men Keith Floyd næsten snublede i stjernestatus. Født i 1943, blev han uddannet på Wellington School, Somerset, og blev junior avisreporter før synet af Michael Caine film Zulu førte ham ind i hæren.

Han tjente som sekondløjtnant i 3. Royal Tank Regiment, inden de forlader at forfølge en karriere i restaurationsbranchen.

Efter at have arbejdet som alt fra en kartoffelskræller til en opvaskemaskine, åbnede Keith Floyd sin første restaurant, Floyd's Bistro, i Bristol. Han var bare 22 år gammel.

Hans kulinariske stil, med dens fokus på fisk, vist sig at være et hit, og han blev snart kører tre virksomheder.

1985-serien Floyd om Fisk etablerede ham som en stjerne

Men Floyd's manglende forretningssans, og et svimlende tilbøjelighed til at uddele gaver til alle og enhver, viste sig hurtigt hans fald, ligesom de ville hele hans karriere.

Efter at have solgt op, opholdt han sig i Frankrig i et stykke tid, før du køber en restaurant der. Også dette var en fiasko og Floyd tilbage til Bristol og åbnet endnu en bistro.

Denne restaurant, beliggende nær byens BBC Studios, blev besøgt af en tv-producent og bon viveur ved navn David Pritchard.

Det var Pritchard, der først anerkendte stjerne potentiale på det sted, excentriske, Stranglers-elskende, mæcen.

Godt smurt

Selvom Floyd var velkendt blandt Bristol's foodies, og allerede havde skrevet sin første bog, Floyd's Food, det var tv-eksponering, der gjorde ham til en stjerne.

1985-serien Floyd for Fisk var der ikke ligner noget, der var kommet før. Til en start, flyttede Pritchard den sag ud af tv-studie.

Den første episode, for eksempel, featured Floyd madlavning på en trawler, mens han var ude på havet, møde andre kokke og demonstrere deres opskrifter.

Keith Floyd's sprudlende stil gjorde ham berømt i hele verden

Som studievært, var Keith Floyd enestående. Godt smurt med den allestedsnærværende glas vin, både sprut og drilleri vil flyde som han rettede sin langmodighed kameramand Clive enten at vise sit ansigt eller skålen med regulære kommandoer som \ "tilbage til mig \".

Desuden vil Pritchard ofte for sekvenser, der skal re-shot, med et glas genoplades hver gang, så, så Floyd senere indrømmede: \ "Jeg plejede at komme ud for dem skyder bare ødelagt. \"

Det bør nok ikke har, men alkymien produceret af den farverige kok og umiddelbarheden i Pritchard's produktion stil viste et enormt hit.

Serie efter serie fulgt - Floyd på fødevarer, om Frankrig, Spanien, Italien, Australien, at Floyd's American Pie og Far kastede Floyd, for at nævne nogle få. Og bøgerne i serien gjort Floyd en velhavende mand.

Konkurs

Men de gode tider blev ikke til sidst. Der pløjede en million pounds i hans drøm pub, The Maltsters våben i Devon, mistede Keith Floyd partiet.

Hans medier tilsagn forhindrede ham i at bruge meget tid der, og ikke engang tilstedeværelsen af superchef-i-vente Jean-Christophe Novelli i køkkenet var trøst for spisende gæster, som ønskede at møde manden selv.

Floyd senere gik konkurs, angiveligt efter at han accepterede en £ 36.000 check til drinks orden. Checken hoppe.

Skål! Floyd tog cookery programmer ud af studiet

Og sager blevet endnu værre, når BBC aflyste hans viser. I en tid med Nigella, Gordon, Jamie og en ny opbygning Delia, var i æteren fyldt med madlavning programmer.

For nylig, Floyd optrådt på kanal fem og havde været i forhandlinger med BBC om en tilbagevenden.

Men havde mange broer er blevet brændt. Han faldt ud spektakulært med David Pritchard og var bitter, både om hans behandling af BBC og sin egen arv.

\ "Vi vil ikke koge mere, vi bare se tv-programmer om madlavning, \" sagde han til en interviewer.

\ "Ingen tager madlavning alvorligt nu, det er bare billig underholdning. Jeg er helt skylden. Jeg startede det hele, og nu vil jeg gå over i historien for at have iværksat en række kulinariske konkurrencer.

\ "Det gør mig forfærdelig ked af det. \"

Ingen kommentarer: