fredag den 11. september 2009

Vindue paa Eurasien: Rusland forbereder sig paa at Delay Folketaelling Planlagt for 2010 til 2012

Paul Goble

Wien, den 12 august - Den russiske Federal Service for staten Statistik (Rosstat) er ved at forberede og sende til den økonomiske udvikling Ministeriet som fører sit arbejde et formelt forslag om at udsætte det næste nationale folketælling fra oktober 2010 til oktober 2012, Rosstat hovedet Aleksandr Surikov sagde dag i Vladivostok.
Som han har gjort flere gange i løbet af de sidste par måneder, Surikov sagt, at den internationale finansielle krise var under denne beslutning, i betragtning af de enorme udgifter til udførelse af tællingen. Ved denne lejlighed, han foreslog, at Moskva ville være nødt til at komme med "ikke mindre end 10 milliarder rubler" (300 millioner amerikanske dollars), et tal, er noget lavere end hans tidligere fremskrivninger.
Den Rosstat hovedet sagt, at tællingen ikke kunne gennemføres i 2011, fordi regeringen vil have til at betale for valg i løbet af dette år. Som et resultat, sagde han, Moskva bliver nødt til at udføre undersøgelsen i 2012 med henblik på at opfylde den russiske forfatning's krav om en opregning mindst hvert tiende år (www.ami-tass.ru/article/52948.html).
Budgetkontroludvalget mangler kun er en del af årsagen til Surikov forslag og sandsynligheden for, at den russiske regering vil acceptere det. Desuden Moskva tydeligvis håber, at den økonomiske krise vil blive overtaget af 2012, og at det vil således vise et gladere billede af russiske betingelser end en optælling foretaget tidligere.
Endvidere er budgettet stykket har allerede haft en alvorlig og negativ indvirkning på optælling: Rosstat allerede tilkendegivet, at det var at reducere antallet af spørgsmål, den beder i tællingen og antallet af særlige prøveudtagninger det ville udføre. Som et resultat, Moskva sammen med den sagkyndige skal have langt færre data, når tællingen ikke finde sted.

Ingen kommentarer: