mandag den 26. juli 2010

Saadan Test en Zone Valve

Hvordan kan du kontrollere, om en Zone Valve arbejder

Af Mark J. Donovan

Spørgsmål: Min varmt brugsvand system synes ikke at fungere ordentligt. Et af de områder, synes ikke at have nogen varme. Hvordan kan jeg teste en zone ventil for at se om det fungerer korrekt?

Svar: For at teste din varmt vand zone ventil, drej termostaten op, der er forbundet med den bestemte zone ventil. Sørg for at slå den højt nok op, så den er varmere end the aktuelle temperatur i lokalet.

Du bør straks begynde at høre og føle varmt vand strømmer gennem varmelegemerne. Hvis du ikke gør det, så har du et problem med zone ventil, cirkulationspumpe eller termostat.

Hvis der er en løftestang for zonen ventilen, kan du også skubbe det til den holdning at se, om varmt vand vil begynde at flyde gennem varmelegemer. Når du skubber denne håndtaget til den position, skal du begynde at føle, eller høre varmt vand strømmer gennem varmelegemerne. Bemærk dog, at når denne løftestang er drejet til ON, kan termostaten ikke kontrollere det. Varmt vand vil fortsætte med at strømme gennem varmelegemerne indtil du trykker håndtaget tilbage til den lukkede position. Hvis denne test fungerer, så chancerne er cirkulationspumpe virker.

Ingen kommentarer: