fredag den 17. juli 2009

Endeavour er fastsat for nye lancering bud

NASA vil forsøge endnu en lancering af amerikanske rumfærge Endeavour efter et tordenvejr tvunget den til at udsætte mission af en dag, embedsmænd siger.

Eksperter sagde, at de fandt ingen skader på rumfærgen eller elektriske systemer efter lyn slog 11 gange i nærheden af affyringsrampen på Cape Canaveral på fredag.

To tidligere iværksætte forsøg i juni blev ophugget på grund af en potentielt farlig lækage i en brint udluftningsanordning linje.

Besætningen er indstillet til at installere en ekstern platform om Japan 's rumstation lab.

Lift-off har været planlagt til 1913 lokal tid (2313 GMT) om søndagen fra Kennedy Space Center i Florida, omkring 24 timer senere end planlagt.

Forecasters sagde, at der kun var en 30% chance for en vejr-relaterede forsinkelse.

Ingeniører brugte lørdag kontrol over rumfærgen 's kritiske systemer til at sikre, at der ikke var nogen skade, og ledere godkendte rumskib for flyvning på søndag formiddag.

Nasa teknikere har fyldt skibet med 500.000 gallon (1,9 mio liter) af flydende ilt og flydende hydrogen for otte og et halvt minuts ride i kredsløb.

Nye eksperimenter

Endeavour er under syv stærk besætning i rummet, bestående af seks amerikanere og en canadisk - Julie Payette - hvem der skal udføre den shuttle 's robotarmen under missionen.

Deres ankomst vil bringe den samlede besætning på forpost til 13 - en rekord for ISS.

I løbet af fem spacewalks, en platform vil blive føjet til det japanske lab kompleks, som kan bruges til eksperimenter, der kræver materialer at blive udsat for den barske miljø af rummet.

Desuden Endeavour vil levere en ny længerevarende ophold amerikanske besætningsmedlem, Tim Kopra, at ISS og bringe Japan 's Koichi Wakata, som har levet ombord på platform for mere end tre måneder.

Til rumstationen, der nu er på størrelse med en fire-soveværelse hus, har været under opbygning i mere end et årti.

Når det opsendelser, Endeavour vil gøre 127th rumfærge flyvningen, og den 29. til stationen.

Syv yderligere flyvninger til stationen forblive inden pendulkørsler gå på pension i 2010.

Ingen kommentarer: