lørdag den 6. februar 2010

Desinfektionsmidler \ 'toget \' superbugs

Desinfektionsmidler effektivt kunne træne bakterier bliver resistente over for antibiotika, forskning tyder på.

Videnskabsfolk ved bakterier kan blive vant til desinfektionsmiddel, men forskning i stigende grad viser den samme proces kan gøre det resistente over for visse stoffer.

Dette kan ske, selv med et antibiotikum, at bakterierne ikke har været udsat for.

Den seneste undersøgelse, der fokuserede på en fælles bakterier på hospitaler, opfordrer til en nytænkning af, hvordan infektioner forvaltes inden for sundhedssektoren indstillinger.

Forskere fra National University of Ireland i Galway fandt, at ved tilsætning af stigende mængder af desinfektionsmidler kulturer af Pseudomonas aeruginosa i laboratoriet, at bakterierne lært at modstå ikke blot desinfektionsmiddel, men også ciprofloxacin - et almindeligt ordineret antibiotika - også uden at blive udsat for det.

Skrivning i tidsskriftet Microbiology, forskerne rapport bakterierne havde tilpasset til at pumpe ud antimikrobielle stoffer - det være sig et desinfektionsmiddel, eller et antibiotikum - fra dens celler.

Den tilpassede bakterier også havde en mutation i deres DNA, der tillod dem at modstå ciprofloxacin-type antibiotika specifikt.

"Rest fra forkert fortyndet desinfektionsmidler venstre på hospitalet overflader kan fremme vækst af antibiotika-resistente bakterier"


Dr. Gerard Fleming

Pseudomonas aeruginosa er en bakterie størst sandsynlighed for at inficere dem, der allerede er alvorligt syg.

Det kan forårsage en bred vifte af infektioner, særligt blandt dem med svage immunforsvar såsom hiv og cancer patienter, samt mennesker med alvorlige forbrændinger, diabetes eller cystisk fibrose.

Surface desinfektionsmidler anvendes til at forhindre dens udbredelse - men hvis bakterierne i stand til at overleve og gå over til at inficere patienter, antibiotika, der anvendes til at behandle dem.

Bakterier, der kan modstå begge disse kontrolpunkter kan være en alvorlig trussel for hospitalspatienter, undersøgelsen sagde.

På den høje koncentration, der generelt er ansat det var usandsynligt, at være et problem - men i princippet betyder det, at rester fra forkert fortyndet desinfektionsmidler til venstre på hospitalet overflader kan fremme vækst af antibiotika-resistente bakterier, "sagde undersøgelse forfatter Dr. Gerard Fleming.

"Hvad er mere bekymrende er, at bakterier synes at være i stand til at tilpasse sig til at modstå antibiotika uden selv at blive udsat for dem."

"Desinfektionsmidler kan ikke bare være problemet, kan de også være at helbrede"


Dr. Gerry McDonnell

Der er en stigende organ for forskning, der giver anledning til bekymring over effekterne om antibiotikaresistens af desinfektionsmidler og antiseptiske midler.

En EU-rapport blev offentliggjort tidligere i år, understregede betydningen af det "passende og fornuftig" brug af desinfektionsmidler til at minimere risikoen for, at bakterier bliver resistente over for begge former for forsvar.

Det fremgik også i år, at behandling på hospitaler i Brasilien var blevet kompromitteret af en bakterie, Mycobacterium massiliense, der havde udviklet resistens over for en fælles sterilisering væske og en række antibiotika, der anvendes til behandling af den efterfølgende infektioner.

"Det var meget vigtigt, fordi det virkelig var den første hændelse i tilknytning til modstand mod et biocid, der førte til klinisk svigt, som er nyt," sagde Dr. Gerry McDonnell, en forsker inden for området.

"Det er virkelig behov for at være et område for aktiv efterforskning og debat. Men det \ 's værd at huske på, at desinfektionsmidler, måske ikke bare være problemet, kan de også være kuren."

Forskning blev offentliggjort i år viser, at desinfektion klude anvendes til at beskytte mod MRSA kunne i realiteten sprede de fejl, som løsningen indeholder ofte ikke tilstrækkeligt til at dræbe alle de bakterier samles op, og hospitalspersonale ofte brugt den samme tørre at rense mere end en overflade.

Ingen kommentarer: