mandag den 8. juni 2009

Drab provokere Kashmir protester

Ved Altaf Hussain
BBC News, Srinagar

Voldelige protester fortsætter på tværs af indisk administrerede Kashmir, efter dødsfald af to kvinder, som mange tror, blev voldtaget af indiske tropper.

Ligene af de to kvinder blev genvundet lørdag morgen, efter at de gik mangler på fredag.

En generalstrejke indkaldt af separatistiske grupper i forbindelse med dødsfald blandt de kvinder, der er kommet liv i Kashmir-dalen i stå.

Regeringen har bestilt en retslig undersøgelse af drabene.

Chief Minister Omar Abdullah sagde en undersøgelse var blevet nødvendigt på grund af de mennesker, 's manglende tillid til politiets efterforskning.

"De første resultater ikke tyder enten voldtægt eller mord. Men der er et behov for at etablere uomtvistelig, således at folk er tilfredse så vidt muligt.

"Mest af Valley er lukket ned. Folk ønsker sandheden, og de vil have det fra en troværdig kilde,« siger han.

En pensioneret High Court dommer, Justice Muzaffar januar, har fået en måned til at afslutte undersøgelsen.

Aktion krævet

Episoden har sendt chokbølger gennem hele Kashmir-dalen i de seneste dage. Separatistleder indkaldelse af en strejke blev mødt med en overvældende respons som butikker lukket og trafikken blev suspenderet.

Daglige demonstrationer har lammet byen Shopian, hvor kvinderne var fra, som lokale beboere krævede handling fra sikkerhedsstyrkerne.

Myndighederne har også indført en sort udgangsforbud i den sydlige distrikt Shopian og politi og paramilitære styrker har været indsat i hele området.

De to kvinder, som var søstre-in-lov, forsvandt på vej hjem fra deres plantage på fredag. Deres krop blev fundet næste morgen, en i en kanal og en på åbne jorden omkring 1km (0,6 miles) væk.

Resultaterne af post mortem-rapporten er endnu ikke blevet offentliggjort.

På lørdag tusinder af mennesker marcherede i procession til den vigtigste plads i Shopian by, hvor de ransacked det lokale hospital, hvor post-mortem var blevet udført.

Demonstranterne påstår, at kvinder blev bande-voldtaget og derefter dræbt af indiske sikkerhedsstyrker.

Lokale politi afviser påstandene om, at kvinder syntes at have druknet i en strøm, Associated Press nyhedsagentur siger.

Ingen kommentarer: